HIK Ontwerp

Geeft je een kijkje in de ruimte

Klaas Schotanus

De HIK sinds dec. 2007

Klaas zijn werk is multidisciplinair en divers. Met een open houding verbeeldt, organiseert en bouwt Klaas in het team aan maatwerk dat past in de maatschappelijke context. Hierin staat de eindgebruiker altijd centraal. Het werk van Klaas is stevig ingebed in de alledaagse realiteit. Men heeft met name waardering voor de verhalende aspecten van het werk en voor de duidelijke betrokkenheid van Klaas bij het menselijke niveau in een stedelijk grootschalig geheel.

Marije van Bork

De HIK sinds juni 2008

Met haar grote voorstellingsvermogen weet zij ideeën om te zetten in een ruimtelijk concept met sfeer en vertaalt dit vervolgens naar een haalbaar ontwerp. Door te onderzoeken en zich te verdiepen in de gebruiker tilt ze ontwerpen naar een hoger plan. Ze gaat uitdagingen niet uit de weg. Vanuit de gewenste sfeer en de hier bij passende materialen maakt zij gelegenheden: publieke ruimtes waarvan het ontwerp uitnodigt tot gebruik zonder dat vooraf exact vaststaat wat dit gebruik zou moeten zijn.

Henk Verhagen

De HIK sinds dec. 2007

Tijdens verschillende seminars en stages in het buitenland heeft Henk een geheel eigen kijk op de buitenruimte ontwikkeld. En hoe je het publieke domein vanuit een geheel ander perspectief kunt bekijken. Henk ziet de openbare ruimte als een podium waarop ieder individu werkt, ontmoet, ontspant, beweegt, denkt en zijn/haar eigen herinneringen creëert. Hij is constant bezig met innovatieve projecten in de openbare ruimte die gebruikers aan het denken zetten of dichter bij elkaar brengen.